WLAN mittaukset - mikä kanava olisi vapaana?

WLAN verkkojen selvin etu ja samalla suuri haitta on niiden helppo pystytys.

Tästä syystä WLAN verkkoja on yleensä ympäristössä paljon ja usein ne häiritsevät toisiaan. Ruuhkaisten kanavien ominaisuuksien selvittäminen maksuttomilla kännykkäsovelluksilla ei ole se varmin konsti. Toinen yleinen tapa on varustaa läppäri WLAN analysointiohjelmalla ja käyttää sitä. Läppärit ovat kuitenkin kookkaita ja pudotessaan rikkoutuvat helposti. Lisäksi niiden ohjelmistopäivitykset saattavat estää analysointiohjelman käytön.

Siksi näihin ylläpidon tehtäviin on tehty AirCheck G2 WLAN testeri. Se on näppärä työkalu WLAN-verkkojen ylläpitoon ja nopeisiin mittauksiin.

 

Kun luvallista WLAN-verkkoa ollaan asentamassa, parhaan kanavan löytäminen sujuu vaivatta AirCheck G2:lla. Kytket siihen sähköt päälle ja valitset näytön päävalikosta kanavat mittauksen.

Muutamassa hetkessä AirCheck G2 näytölle piirtyy selvä kuva 2,4G ja 5G taajuusalueista sekä niiden kanavista. Kunkin kanavan kohdalla oleva sininen palkki kertoo WLAN-liikenteen määrän. Harmaa osa palkista näyttää häiriöt ja mustat pallukat ovat tukiasemia. Ylläolevasta kuvasta nähdään 2,4G kanavalla 6 olevan kymmenkunta tukiasemaa joten se ei ole suositeltava vaihtoehto jos ollaan tekemässä verkkoa 2,4G WLAN taajuuksille. Kanavalla 1 on huomattavasti vähemmän tukiasemia, joten se on paras vaihtoehto jos pysytellään suosituksissa (kanavat 1, 6 ja 11).

AirCheckin löydät verkkokaupastamme: AirCheck G2 verkkokaupassa