Tietoverkkojen dokumentointi - tärkeä osa ylläpitoa

Vieläkö käytät Excel-taulukoita tai Visio kaavioita kaapeloinnin ja kytkentöjen dokumentoimiseen?

Graphical Networksin netTerrain ohjelmisto on kehitetty ja tehty varta vasten tietoverkkojen ja konesalien dokumentointia varten ja on myös siksi parempi vaihtoehto.

 


Kankea kaapeloinnin dokumentointi näkyy tietoverkon ylläpidossa. Esimerkiksi vianhaku pitkittyy koska kytkentöjen oikeellisuutta on vaikea selvittää, ja uusien kytkentöjen tekeminen saattaa pahimmassa tapauksessa katkaista olemassa olevia yhteyksiä. netTerrainilla voidaan dokumentoida koko tietoverkko sen kaapeloinnin - sekä tietoliikenteen että virransyötön  - että myös laitteiden, niiden sijaintien ja niiden kytkentöjen osalta unohtamatta loogisia verkkokarttoja.


Monia yrityksiä ei kiinnosta kaapeloinnin ja kytkentöjen dokumentointi DCIM järjestelmässä vaikka ajan tasalla olevat tiedot kaapeloinnista, niiden sijainnista ja tehdyistä kytkennöistä ovat elintärkeä osa hyvin toimivaa DCIM järjestelmää.


netTerrain DCIM ohjelmistoa voidaan käyttää joustavaan kaapeloinnin hallintaan - sekä kupari- että kuitukaapeloinnin - kytkentöjen hallintaan tasoilla 1-7 ja myös langattomien verkkojen dokumentointiin sisä- ja ulkotiloissa. Ulkotiloissa olevien kaapelointien ja verkkojen dokumentoinnissa karttojen integrointi dokumentteihin on erittäin tärkeää ja siksi netTerrain DCIM ohjelmistoon voidaan liittää openstreetmap kartastot osaksi dokumentointia.

netTerrain on oleellinen osa tietoverkon ylläpitoa. Sen tietojen avulla vianhaku sujuu nopeammin ja esimerkiksi laitteiden inventaariot muuttuvat helpommiksi tehdä. Kun haluat nähdä ohjelmiston, ota yhteyttä niin sovitaan sen esittely joko paikan päällä tai verkon yli. Ota yhteyttä