CableIQ kaapelitesteri CIQ-100

 

Fluke Networksin kaapelitesteri ja lähiverkkotesteri on näppärä yleismittari kuparikaapeloinnin mittauksiin ja parikaapelin suorituskyvyn luokitteluun.

CableIQ on kaapeloinnin yleismittari, jonka avulla mitataan lähiverkkokaapeloinnin kytkennät, parien pituudet ja tarkistetaan se oikosulkujen katkosten ja liiallisen ylikuulumisen varalta.

Sillä voidaan mitata myös antennikaapelit, joten se on todellinen kaapeloinnin yleismittari kiinteistöjen tietoliikennekaapelien mittauksiin.

Kaapelin mittausten lisäksi CableIQ:lla tarkistetaan Ethernet-kytkimen porttien konfigurointi liikennöintinopeuksien osalta helposti. Kun se kytketään kytkimen portiiin, se kertoo selkeästi mitä nopeuksia kyseinen portti tukee ja mitä johdinpareja liikennöinnissä käytetään.

Voit lukea lisää kaapelitestereistä tästä kaapelitesterit oppaasta.

Mittaus tehdään seuraavasti: käytettävä toiminto valitaan kiertokytkimellä, kytketään mitattava kaapeli mittariin ja painetaan Test, siinä kaikki. Näytölle ilmestyy hetken kuluttua mittausten tulokset, joista ilmenee esimerkiksi kunkin parin pituus ja mitkä johtimet muodostavat kierretyt parit. Tulokset voidaan tallettaa mittarin muistiin, joten ne ovat tallessa ilman kynää ja paperia. Kun CableIQ liitetään USB-kaapelilla PC:hen, voidaan tulokset siirtää CableIQ:n mukana tulevan ohjelmiston avulla tietokoneelle raporttien tulostamista varten.

Mitattavan parikaapelin toiseen päähän kytketään testiadapteri, jonka avulla voidaan varmistaa parien todelliset kytkennät liittimien päästä päähän. CableIQ ilmoittaa tuloksissa myös testiadapterin numeron. Jos käytössä on erinumeroisia testiadaptereita voidaan niiden avulla selvittää nopeasti mikä merkitsemätön kaapeli on mihinkin kytketty.

CIQ-100 CableIQ perussarja sisältää:
- CableIQ mittari
- 2 kpl RJ-45 mittakaapelia
- paristot (4 kpl 1,5V LR6 - AA)
- kaapelitunnistin numero 1
- PC ohjelmisto ja USB-kaapeli
- kantolaukku

Sähkönumero tuotteelle on 6751602.

Monipuolisempi vaihtoehto on CIQ-KIT sarja, katso tästä monipuolinen CableIQ kitti CIQ-KIT