LinkIQ kaapelitesteri Fluke Networksilta

Tietoverkkojen ylläpito on haastavaa. Vaativan vianhaun lisäksi verkkoa on pidettävä yllä ja myös varmistaa että liikennöintinopeuksien nosto sujuu ongelmitta. Fluke Networksin LinkIQ™ on näppärä ja kestävä työkalu parikaapeliverkkojen hallintaan ja ylläpitoon. 

Kokoonpanot
LIQ-100: LinkIQ kaapeli+verkkotesteri ja etätunnistin nro 1, pikaopas (eng.), USB-C - USB-A kaapeli, latauskaapeli, Cat6A kytkentäkaapeli, RJ45/11 adapteri, kantohihna ja pieni kantolaukku

LIQ-KIT: LinkIQ kaapeli+verkkotesteri ja etätunnistimet nrot 1-7, IntelliTone, pikaopas (eng.)USB-C - USB-A kaapelilatauskaapeli, Cat6A kytkentäkaapeli, RJ45/11 adapteri, kantohihna ja kantolaukku

LinkIQ kaapelitesteri
Kaapelointiin liittyvät viat ovat teollisuus-Ethernetin ongelmien yleisin syy. LinkIQ testerin avulla mittaukset ja vianhaku sujuvat nopeasti. Sillä voit varmistaa kaapeloinnin toiminnan aina 10 Gbit/s nopeuteen saakka ja selvittää mahdollisia yhteysongelmia. 

LinkIQ testerillä näet vikaa koskevat etäisyystiedot, testatun kaapelin johtimien kytkennät ja selvität lähimmän kytkimen CDP/LLDP tiedot. Tiedon avulla tarkistat helposti mikä aktiivilaite on kaapelin toisessa päässä ja mihin kytkimen porttiin testeri on kytketty. Testerissä on lisäksi PoE testit,  analogisten ja digitaalisten testisignaalien syöttö, kytkimen portin linkkivalon vilkku, ja etätunnistimet rasian paikantamiseen. Tuloksia voit hallita suositulla LinkWare™ ohjelmalla.

LinkIQ™ominaisuuksia

  • RJ45-liitäntä
  • Taajuusperusteiset PASS/FAIL-mittaustulokset
  • Värillinen kosketusnäyttö
  • Pituusmittaus näyttää etäisyyden etätunnistimeen, katkokseen tai oikosulkuun
    Johtimien kytkentäkaavio näyttää vian tyypin ja sijainnin (virheelliset kytkennät, jaetut parit, oikosulut, katkokset)
  • USB-C-portti tietojen siirtoa ja ohjelmistopäivityksiä varten
  • Kaapelin tukemien nopeuksien mittarinäyttö joka näyttää siirtonopeustiedot jopa 10 Gbit/s asti
  • 1000 testituloksen muisti,  raportointi LinkWarella

 

Luotettavat kaapelitestit
LinkIQ™ voit tehdä mittauksia jopa 305 metrin linkeille. Se näyttää etäisyyden vikaan, tunnistaa katkokset, oikosulut ja näytää kytkemättömien johtimien pituuden. Kun kytket testattavan kaapelin toiseen päähän etätunnistimen, näet johtimien kytkennät ja niiden avulla voit selvittää väärin päätetyt kaapelit (RJ45, M12X, M12D ja M8D).

LinkIQ testeri tekee kaapelista useita taajuusperusteisia testejä ja niiden avulla voit varmistua kaapelien tukevan tarvittavaa siirtonopeutta välillä 10BASE-T…10GBASE-T (10 Mbit/s – 10 Gbit/s) . Testin avulla voit varmistaa, että testatut linkit täyttävät tarvittavat suorituskykyvaatimukset.


LinkIQ™ näyttää M12X, M12D ja M8D kaapeleiden johtimien kytkennät selkeästi.

Voit asettaa suorituskykyvaatimukset välille 10 Mbit/s – 10 Gbit/s Pass/Fail-testausta varten.


Kaapelitesti ilman etätunnistinta; kuva näyttää kunkin johtimen pituuden ja sen parin.

 


Kaapelitesti kun etätunnistin on kytketty; kuvan testissä kytkettynä etätunnistin numero 5, näkyvissä johtimen pituudet ja parit sekä tarkistettu kaapelin suorituskyky 10 Gbit/s asti.

 


Kaapelitesti kun etätunnistin on kytketty; kuvan testissä etätunnistin numero 1, näkyvissä johtimien pituudet ja parit sekä tarkistettu kaapelin suorituskyky 1 Gbit/s asti. Testi epäonnistui koska käyttäjän määrittämä raja on 10 Gbit/s.

 

Tarvitsemasi verkkotestit
Varmojen kaapelitestausominaisuuksien lisäksi LinkIQ näyttää sinulle myös yksityiskohtaisia tietoja kytkimestä johon se on kytketty. LinkIQ tunnistaa kytketystä kytkimestä ilmoitetun tiedonsiirtonopeuden (enintään 10GBASE-T), half-full-duplex yhteyden, kytkimen nimen, portin numeron ja VLAN-tiedot.


Kytkinportin testi näyttää portin numeron, kytkimen nimen ja VLAN-tiedon sekä ilmoitetut nopeus- ja liikennöintiasetukset. PoE-tulokset saadaan näkyviin vierittämällä alaspäin.

 


Kytkimen portin PoE-asetukset näyttävät käytetyt parit, käytettävissä olevan virran ja luokan sekä PoE-testin tulokset kuormitettuna.

 

PoE-testaus
Power over Ethernet helpottaa turvakameroiden ja tukiasemien kaltaisten laitteiden asentamista. Sen käyttöönotto saattaa kuitenkin olla haastavaa sillä toteutustapoja on useita erilaisia. PoE-asennuksen ja vianhaun helpottamiseksi selvität LinkIQ testerillä virtaa syöttävät parit ja tiedot tehotasoista. Lisäksi LinkIQ kuormittaa liitäntää, jotta voidaan olla varmoja tehonsyötön riittävyydestä.

 

LinkWare™raportointi
LinkIQ tarjoaa kattavan dokumentoinnin tekemilleen testeille. Testeriin voit tallentaa enintään 1000 tulosta ja ne voidaan nimetä. Testien nimet ja numerot kasvavat automaattisesti, kun ne tallennetaan (testi B-1, testi B-2, testi B-3 jne.). Tämä säästää aikaa, kun kaapeleita testataan useita peräkkäin.

LinkIQ käyttää Fluke Networksin LinkWare™ raportointiohjelmistoa, joka tukee testereitä jopa 20 vuoden takaa. LinkWarella voit tallettaa tulokset ja luoda PDF-raportteja.

Muita ominaisuuksia
Syöttää analogisia tai digitaalisia merkkiääniä, jotka ovat yhteensopivia IntelliTone™mittapään ja Pro3000™laitteen kanssa, ja helpottavat kaapeleiden paikantamista
Portin linkkivalon vilkutus helpottaa käytetyn portin tunnistamista
Yhteensopiva MicroScanner™ PoE etätunnistimien kanssa
Eleisiin reagoiva kosketusnäyttö
Ladattava Li-ion-akku
Ominaisuudet ja verkkotestit helposti päivitettävissä USB-C:n kautta LinkWare ohjelman avulla
Akun lataus USB-C-portin kautta