Kaapelitesterit - DSX-testerin näyttö tietokoneelle ja etäkäyttö

DSX-testerin näytön saa näkyviin tietokoneen näytölle LinkWare ohjelmassa. Kun näytön päivityksen asettaa virkistymään 2s välein, seuraa tietokoneen näyttö DSX-näyttöä automaattisesti. Tämä minimissään 2 sekunnin viive saattaa haitata ja lisäksi käyttöliittymän käyttö edellyttää kuitenkin DSX:n näytön käyttöä, eikä tietokoneen hiiri siis toimi. Parempi tapa on käyttää VNC ohjelmaa todellista etäkäyttöä varten.

VNC (Virtual Network Computing) on etäkäyttöä varten kehitetty ohjelma joka koostuu kahdesta osasta, client ja server. DSX-testerissä on VNC serveri valmiina. Sen lisäksi tarvitaan VNC client ohjelma joka on saatavissa lähes kaikkiin käyttöjärjestelmiin ja myös mobiililaitteisiin.
VNC on yleensä maksuton sillä se perustuu avoimeen lähdekoodiin. Tarjolla on useita eri versioita sekä serveristä että clientistä joten sopivan client-ohjelman löytäminen saattaa edellyttää useamman asentamista ja kokeilua. Toki on syytä kysyä myös IT-osaston mielipidettä sopivasta ja myös sallitusta versiosta.

Tietokone kannattaa kytkeä DSX-testerin Ethernet-porttiin sillä muuten e testerin videomikroskooppia voida käyttää. Jos käytössä on DSX2, voi käyttää WLAN yhteyttä sillä DSX2 rungoissa se on sisäänrakennettu. DSX rungoissa WLAN yhteyden voi muodostaa USB-WLAN adapterilla mutta silloin ei voi käyttää videomikroskooppia. Lisäksi WLAN yhteys saattaa USB-adapteria käytettäessä katketa, varsinkin jos yrittää käyttää videomikroskooppia.

DSX-testerin VNC serverin käynnistys
DSX-testerin VNC serveri ei ole normaalisti aktiivinen. Se voidaan käynnistää DSX-testerin Memory status näytöltä näpäyttämällä näytön kulmia allaolevan kuvan mukaisesti esitetyssä järjestyksessä: alakulma oikealla, alakulma vasemmalla, yläkulma oikealla, yläkulma vasemmalla.



Tämän jälkeen DSX käynnistetään uudestaan painamalla "Restart in VNC mode" painiketta. Käynnistyksen jälkeen VNC serveri on käytettävissä. Yhteys tietokoneelta DSX-testeriin luodaan käynnistämällä VNC client ohjelma tietokoneella ja ottamalla yhteys DSX-testerille määriteltyyn IP-osoitteeseen.